Voorbeschouwing: City thuis favoriet tegen lastig scorend Tottenham

Na twee weken rust in de Premier League maken de twintig ploegen zich weer op voor een mooie speelronde. Ondertussen is het seizoen echt al even op weg en langzaam aan begint de stand zich uitstekend te vormen. De verrassing dit seizoen is ongetwijfeld Southampton, ondanks dat Arsenal nog altijd aan kop staat. Zij staan derde, vijf plaatsen boven Manchester City, dat het zondag in eigen huis opneemt tegen Tottenham Hotspur.

In de top tien is Tottenham de enige ploeg die nog geen tien doelpunten wist te maken. Slechts 9 goals maakte het, al kreeg het er slechts zes tegen. Alleen Southampton (5) incasseerde minder goals dit seizoen. City scoort er wel rustig op los. Aguëro (8), Touré (5), Negredo (4), David Silva en Dzeko (beiden 3) maakten met elkaar al heel wat doelpunten. Vorige speelronde werd er echter niet gescoord, maar verloren bij Sunderland.

Thuis gaat het City nog heel goed voor de wind. Alle vijf duels werden winnend afgesloten, al staan de Spurs er dit seizoen met 10 punten uit 5 uitduels heel goed voor als het gaat om duels buiten eigen huis. Het is natuurlijk nog maar de vraag of dit duel doelpunten op gaat leveren. De goede verdediging van Tottenham zal de ploeg van Pellegrini zeker goed op de proef stellen.

Als het aan bookmaker Unibet ligt, is City gewoon weer favoriet. Je krijgt 1.62 keer je inzet uitgekeerd, wanneer City wint. Mocht Tottenham onverwachts stunten in het Etihad Stadium, dan is de notering 5.50. Verwacht je een gelijkspel? Dan kun je jouw inzet verviervoudigen.

Dat City favoriet is, is zeer begrijpelijk. Stadsgenoot Manchester United werd met grote cijfers in het gigantische stadion geklopt, terwijl Norwich City (7-0) er ook keihard onderuit ging. Dat maakt van City een behoorlijke lastige ploeg om te kloppen.

Tottenham, getraind door André Villas-Boas, moet haar draai nog vinden, net als City. Beide ploegen staan respectievelijk zevende en achtste en willen winnen om het gaat met koploper Arsenal niet groter te laten worden. Zondagmiddag om half drie zal blijken welke ploeg daar in staat is, en welke ploeg er af zal druipen.