Nike nieuwe shirt sponsor Manchester City

Het team van Manchester City is deze week in de Verenigde Staten om een tweetal demonstratie wedstrijden te spelen tegen Chelsea, en het ziet er naar uit dat ze daar ook een nieuwe kledingsponsor zullen presenteren.

Spelers van The Blues zijn namelijk gesignaleerd in een tenue van een ander sportmerk. Waar Manchester City tot dit seizoen nog in een voetbalshirt van Umbro speelde, liepen er spelers vandaag rond in een trainingspak van Nike. Details over de deal zijn er nog niet naar buiten gebracht, maar het gerucht gaat dat Nike een 6 jarige deal heeft gesloten, ter waarde van £72 miljoen. Als de geruchten waar zijn zou het nieuwe contract zo’n 50% meer opleveren dan het vorige contract met Umbro. De nieuwe deal staat wel in schril contrast met de deal die Man U en Nike aan het onderhandelen zijn: Man U zou £50 miljoen per jaar vragen.

Opvallend is dat Etihad Airways nog steeds als sponsor duidelijk aanwezig is, aangezien het gerucht gaat dat City hard opzoek is naar een nieuwe shirt sponsor, die bereid is om minimaal £25 miljoen per jaar neer te tellen.