Voorbeschouwing: Relatief eenvoudige klus voor City in FA Cup

Ook in de Engelse beker is City nog zeker in leven. Zaterdagmiddag zal de ploeg uit Manchester op bezoek gaan bij Blackburn Rovers om de vorm nog eens een extra stimulans te geven. De afgelopen vier uitwedstrijden werden gewonnen en zo lijken de kansen op grote prijzen steeds dichter bij te komen voor de mannen van Pellegrini. Blackburn is de volgende horde en volgens Unibet is City ruimschoots favoriet.

City begon 2014 zoals het 2013 eindigde; winnend. Op bezoek bij Swansea, op papier geen gemakkelijk  duel, werd er met 2-3 gewonnen. Het hart van de verdediging is weer intact met Kompany en Nastasic en de wedstrijd werd dan ook zeer gecontroleerd aangepakt. Bovendien was het meespelen van Alvaro Negredo niet eens nodig om de punten veilig te stellen.

De terugkeer van Sergio Aguero komt dan ook steeds dichterbij. Als één van de beste schutters in de competitie wordt hij zeker gemist, maar de punten blijven komen en daardoor is het gemis nog niet merkbaar bij de manschappen van Pellegrini.

Yaya Touré verkeert overigens wel in de vorm van zijn leven. Iedere wedstrijd is hij met zijn fysieke kracht en intercepties zeer belangrijk voor City, dat mede dankzij zijn geweldige vorm mee doet om de titel in de Premier League. Onder Arsenal staat het met één puntje achterstand.

Unibet keert iedere klant 1.28 keer de inzet uit, wanneer City met een directe overwinning doorbekert. Een gelijke stand na 90 minuten levert 5.30 keer de inzet op terwijl een stunt van Blackburn aan een hoge notering wordt gekoppeld.

De kansen zien er voor City dus goed uit. Blackburn is in principe niet de meest ingewikkelde tegenstander die City had kunnen treffen in het bekertoernooi. Wat dat betreft moet dit te doen zijn, als je kijkt naar de vorm, waarin The Citizens momenteel verkeren.

Toch is het zo, daags na de jaarwisseling, oppassen voor onderschatting. City heeft nog geen resultaat binnen en de komende maanden zullen loodzwaar zijn, omdat ook het tweeluik met FC Barcelona in de Champions League op het programma staat. Dit kan dus een goed begin zijn van een zware periode.