Voorbeschouwing: City na winst in uitduel nu op jacht naar drie punten bij Fulham

Het gaat Manchester City dit seizoen steeds beter. De ploeg lijkt nu ook wat beter te gaan draaien in duel buiten eigen huis en indien ze die lijn doortrekken, doen ze serieus een gooi naar de titel in de Engelse competitie. Alle acht thuisduels in de Premier League werden gewonnen en die vorm moeten de Citizens zien vast te houden. Nu mag de ploeg van Pellegrini op bezoek bij Fulham.

Deze week bekerde City al door; Leicester City werd in eigen huis geklopt. De bezoekers zetten 1-3 op het scorebord. Deze overwinning zal de burger moed geven, met het oog op het uitduel wat er nu aan zit te komen. Fulham staat voorlaatste met 13 punten.

René Meulensteen, die het stokje overnam van de recent ontslagen Martin Jol, kan ook nog geen potten breken bij de ploeg uit Londen. De Nederlander moet het in het thuisduel vlak voor de kerst stellen zonder Rodallega en Hangeland. Daarnaast is Amorebieta nog een twijfelgeval voor het duel dat zaterdag 21 december in Londen wordt afgewerkt.

Bij City is de lijst blessures sinds vorige weken wat gegroeid, doordat Zabaleta en Agüero zich bij de reeds geblesseerden (Richards, Nastasic en Jovetic) voegden. Gelukkig heeft Pellegrini een hoop opties en kan hij op een kwalitatieve basiself rekenen.

Volgens Unibet moet het laatste uitduel van Manchester City in 2013 geen groot probleem zijn. De bookmaker acht de kans op winst van de ploeg uit Manchester enorm groot; voor een overwinning krijg je namelijk ‘slechts’ 1.36 keer je inzet. Wanneer je een gelijkspel verwacht, dan kun je hiermee 5.10 keer je geld mee winnen.

Een overwinning van Fulham zou helemaal veel geld kunnen opleveren. Hiervoor keert Unibet namelijk €8,50 per ingezette euro uit. Kortom, er valt veel te winnen in een maand die op zichzelf al enorm feestelijk is.

De koppositie kwam voor City weer wat dichter in zicht na de spectaculaire 6-3 overwinning op Arsenal. City liet zien over grote klasse te beschikken en het zal haar vorm moeten doortrekken bij Fulham. Indien dat het geval is, lijkt opnieuw een overwinning zeker in de maak.