Stadion

Het huidige stadion is het City of Manchester Stadium, een modern stadion gelegen in Oost Manchester. Het team verhuisde naar dit stadion op het einde van het seizoen 02/03.

Voor de verhuizing van City was ingegrijpend. Er werd flink geïnvesteerd (35 miljoen pond), zodat de tribune werd verlaagd in de grond, een nieuwe rij van de zitplaatsen en een tribune was het noorden gebouwd. De eerst wedstrijd was tegen Barcelona en zette City om naar een 2-1 overwinning. Het eerste doelpunt aan de nieuwe faciliteit werd gemaakt door Nicolas Anelka.

In het verleden heeft Manchester City in vele andere stadions gespeeld. In de jaren 1880-1887, na optredens op vijf verschillende plaatsen in de club vestigde zich uiteindelijk in Hyde Road, waar het voor 36 jaar speelde. Na de brand, die de hoofdtribune vernielde in 1920, begon de zoektocht naar een nieuw stadion. In 1923 verhuisde de club naar de Main Road, dat bekend staat door de ontwerpers ‘Wembley van het Noorden “. Dit stadion biedt plaats aan 84.000 mensen en is getuige geweest van de hoogste opkomst in de geschiedenis van de Engels competitie, waar 84.569 toeschouwers de loting keek met Stoke City in de FA Cup. Main Road werd meerdere malen uitgebreid. Uiteindelijk in 1995 was de capaciteit beperkt tot 32 duizend wat een verhuizing naar het City of Manchester Stadium forceerde. De capaciteit van het nieuwe stadion is 47.726.