Voorbeschouwing: Koppositie lonkt wederom voor Manchester City

Vorige week mochten The Citizens er al even aan ruiken, maar ook op Nieuwjaarsdag kan de ploeg uit Manchester de koppositie tijdelijk weer overnemen van Arsenal. City speelt namelijk om kwart voor twee uit bij Swansea en alle concurrenten spelen pas later op de dag. Tegen Crystal Palace, laagvlieger in de Premier League, ging het niet zoals gehoopt, al werd er wel gewonnen. Tijd voor nog zo’n overwinning, als het aan de spelers ligt.

De maand december is voor City zeer goed verlopen. Zo langzaam maar zeker kroonde het team van Manuel Pellegrini zich tot grote titelfavoriet, en dat terwijl het voetbal er verzorgd en goed uit ziet. City staat tweede met 41 punten, één minder dan Arsenal, maar wordt op de voet gevolgd door Chelsea (40 punten), waardoor er nog steeds sprake is van veel spanning in de competitie.

Swansea City kent een minder overtuigend seizoen. De ploeg, die het momenteel moet stellen zonder Michu, staat elfde met slechts 21 punten en dat zijn er maar 7 meer dan Sunderland, de hekkensluiter van dit moment.

Naast Michu ontbreken ook Vorm, Dyer en Monk voor het thuisduel tegen de huidige nummer twee, daar waar City in totaal ook vier spelers mist. Richards, Aguero, Demichelis en Jovetic moeten het duel helaas aan zich voorbij laten gaan.

In de spits lijkt dit gemis prima opgevangen te worden. Alvaro Negredo en Edin Dzeko laten zien dat ze in goeden doen zijn. Volgens Unibet kan het dan ook niet anders dat City de winst gewoon mee naar huis neemt. Ze starten het duel met een favorietenrol, want de bookmaker keert 1.60 keer de inzet uit wanneer de ploeg wint. Voor een thuisoverwinning van Swansea wordt 5.50 keer je geld uitbetaald en een gelijkspel levert €4,15 per ingezette euro op.

Indien City de vorm van december door kan zetten in 2014 dan wordt het voor Swansea City een zeer lastig verhaal om de punten in eigen huis te houden. City heeft een verzameling van creativiteit, fysieke kracht en doorzettingsvermogen die op het moment niet te doorbreken lijkt.