Historie

Manchester City werd opgericht in 1880 als St. Marks (West Gorton) door Anna Connell, dochter van de voorganger van de kerk van St. Nicholas. In 1887 begon hij met Manchester City te spelen in het nieuwe stadion in Ardwick wijk gelegen ten oosten van het centrum van de stad – Hyde Road – en veranderde zijn naam in Ardwick AFC om de verplaatsing te reflecteren. Onder deze naam zijn ze in 1892 toegetreden tot de Football League als een van de oprichters van de Tweede Divisie. Door de financiële problemen in het seizoen 1893/1894 de club geleid tot een reorganisatie waarbij haar naam werd veranderd in Manchester City FC

Het eerste wapenfeit van Manchester City was door in de tweede divisie te winnen in 1899 en daardoor te promoveren naar de hoogste divisie, de eerste divisie. De eerste grote trofee was de FA Cup in april 1904, dankzij de 1-0 overwinning op Bolton Wanderers FC. City had de kans om een ​​”dubbele” te winnen dat seizoen, maar uiteindelijk zijn ze er niet in geslaagd de League Cup ook te winnen.

In de daaropvolgende seizoenen werd de club geconfronteerd met beschuldigingen van financiële onregelmatigheden, die uiteindelijk leiden tot de opschorting van zeventien spelers, waaronder aanvoerder Billy Meredith, in 1906. Meredith vertrok als snel naar Manchester United. In 1920 was er een brand in Hyde Road en die vernietigde de hoofdtribune. Drie jaar later verhuisde de club naar een nieuw stadion speciaal voor hem gebouwd – Main Road in Moss Side.

In de jaren ’30 heeft Manchester City twee keer op rij de FA Cup-finale wedstrijden bereikt – in 1933, verloor van Everton, en in 1934 wonnen ze tegen Portsmouth FC. Drie jaar later won Manchester City de strijd om het kampioenschap van Engeland.

Twintig jaar later het team door middel van een systeem genaamd tactisch Revie Plan, weer twee keer op rij, reikte de FA Cup finale, en opnieuw verloor de eerste (in 1955 van Newcastle United) en won de tweede (in 1956 van Birmingham City)

In januari 1965 twee jaar na de val in de tweede divisie werd Manchester City geconfronteerd met een trieste record voor de laagste opkomst van de fans thuis – 8 015 toeschouwers. Het was in een wedstrijd tegen een team Swindon Town. In de zomer van 1965 werd de clubcoach Joe Mercer en Malcolm Allison. In het eerste seizoen onder leiding van Mercer  won Manchester City de tweede divisie. De belangrijkste spelers in dat seizoen van de club waren: Mike Summerbee en Colin Bell. Twee seizoenen later, in 1967-1968, Manchester City voor de tweede keer won het kampioenschap van Engeland door een 4-3 overwinning op Newcastle United op de laatste dag van het seizoen. De andere FA Cup trofeeën zijn behaald in 1969 en Cup Winners ‘Cup in 1970, vastgelegd in Wenen na de overwinning 2-1 op Górnik Zabrze. In hetzelfde seizoen won het team ook de League Cup, en werd het de tweede Engels club, die erin slaagde om de nationale en Europese Cup te winnen in hetzelfde seizoen.

De 70’er jaren ging de strijd verder en werd het bekroond met twee tweede plaats in de competitie en werd het seizoen afgesloten met een verlies van één punt achter de leider. In 1974, wist City zich niet te kwalificeren voor de League Cup finale, die eindigde op een 2-1 nederlaag tegen Wolverhampton Wanderers. Het hoogtepunt van deze rijke periode van succes was de overwinning in de League Cup in 1976, waar City Newcastle United versloeg met 2-1.

Het volgende jaar vormt een aanzienlijke korting ten opzichte van het succes van de 60’s en 70’s. Malcolm Allison in 1979 voor de tweede keer nam hij een baan als manager, maar de botsing transfers, zoals de aankoop van Steve Daley’ego kostte hem het verlies van de positie. De club begon een intensieve rotatie van trainers – in hetzelfde jaar, 80 waren er acht. In 1981 werd de stad bereikte de FA Cup finale, waarin Tottenham Hotspur heeft 3-2 (dit was de tweede vergadering, viel hij in de eerste gelijkspel 1-1). Tussen 1983 en 1987 de club degradeerde naar een lagere competitie. Onder leiding van het team van Peter Reid’s herbouwd in Division One, twee keer afwerken in de top vijf haalt. Maar het was slechts een kortstondige stijging, na het vertrek van Reid’s team weer viel in stagnatie. Stad was een van de oprichters van de Premier League, maar in 1992 weer gedaald naar Division One. Na twee seizoenen in de liga in Manchester viel samen met de deelname van de twijfelachtige eer om als eerste ooit team naar de overwinning in de Europa Cup, die viel op de derde divisie.

Na een daling in de club onderging een grondige interne hervorming onder de nieuwe president, David Bernstaina, waaronder introduceerde een veel efficiëntere financiële controle. Stad werden gepromoveerd tot boven het niveau in het eerste seizoen, na een dramatische wedstrijd tegen Gillingham. Het volgende seizoen was het team weer bevorderd, maar de Premier League bleek te sterk voor City, wat resulteerde in een verdere daling in 2001. Was werkzaam als manager Kevin Keegan, waardoor de ploeg naar de eerste liga in het seizoen van 2001-02 storm, toen de club brak records van het aantal gescoorde punten en doelpunten in een seizoen.

Het seizoen 2002/03 was het laatste seizoen, waarin Manchester was spelletjes spelen op Maine Road. Dit seizoen, met 3-1 te winnen Manchester derby, die moesten wachten 13 jaar. Stad gekwalificeerd voor de UEFA Cup, omdat won de Fair Play ranking. Voor het eerst in 25 jaar Manchester laatst gespeeld in de Europese competitie. In 2003, The Citizens begon te spelen in het nieuwe stadion, genaamd de City of Manchester Stadium.

In maart 2005, Kevin Keegan verliet de club, en was waarnemend Manager Stuart Pearce, die de ploeg leidde tot acht overwinningen op rij, die bijna kon het team zich te kwalificeren voor de Europese bekers. Pearce werd bekroond met de legitieme rol van de manager. 2006 tot 06 seizoen begon goed, de stad was in staat om haar positie in de top zes te houden tot november. De vorm, echter, daalde in de tweede helft van het seizoen, wat resulteerde in 15 positie aan het einde van de wedstrijd.

In het seizoen van 2006-07, City had problemen met schieten doelen, met name in wedstrijden tegen hun eigen publiek. Het volstaat te zeggen dat je team slechts 10 velddoelpunten, die een nieuwe record (Sunderland in het seizoen van 2002-03 scoorde 14 doelpunten, terwijl het record behoorde tot Woolwich Arsenal, die in het seizoen 1912-1923 scoorde hij 11 goals) vertegenwoordigd gewonnen. In de laatste twee thuiswedstrijden van het seizoen de spelers stad niet hebt gebruikt twee strafschoppen en eindigde het seizoen in 14e positie. Als aanvulling op het seizoen was een rampzalige versie van Pearce en zijn coaching staff.
Pearce’s opvolger, Sven-Göran Eriksson, nam het team in juli 2007, nadat hij de Engelse bondscoach. De stad won de eerste drie wedstrijden van het seizoen (inclusief de derby tegen Manchester United), zonder dat een enkel doel. Streak stopgezet totdat de vierde wedstrijd Arsenal. Thuis team in geslaagd om de strook van tien overwinningen op een rij te houden, ging uit van de overwinning op Derby op 15 augustus en eindigt op de 2-0 nederlaag tegen Tottenham op 18 december. Immers, ondanks de dubbele overwinning bij Manchester United, optredens later in het seizoen waren zwakker dan in de eerste helft van het seizoen. Wanneer het einde van het seizoen, bleef twee bijeenkomsten heeft club voorzitter Thaksin Shinawatra besloten om de geplande Eriksson na het seizoen, dat protesten als gevolg van de fans stronów los .. Twee van de grootste organisaties sterk bekritiseerd kibicowskich Shinawatra, wiens optreden zou kunnen stellen de fans vijandig tegenover zijn persoon. Aan het einde van het seizoen toen de club was er een lichte ruis, verloor de stad de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Middlesbrough 8-1, toch gekwalificeerd voor de UEFA Cup door de Fair Play ranking. Eriksson nam de ploeg op een rondleiding van Thailand en Hong Kong, en 2 juni 2008 werd ontslagen uit zijn functie. Twee dagen later nam hij zijn baan als Mark Hughes.

1 september 2008 voor een bedrag van 32.500.000 pond voor Robinho kwam Manchester City. Burgers ook een record overdracht van de Britse eilanden. In de eerste rondes van het seizoen werd het team in de voorhoede van de tafel, maakte een reeks mislukkingen, echter, dat het einde van 2008 was de club net boven de degradatie zone. Betere vorm gepresenteerd in 2009 betekende dat de club plaatsvindt in het midden van de tafel. Manchester City bereikte ook de UEFA Cup kwart-finale, maar verloor het met Hamburger SV. In de zomer transferperiode, heeft voor het seizoen 2009/2010 Manchester City uitgegeven meer dan 120 miljoen pond op transfers. Club kocht Gareth Barry, Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez, Joleon Lescott en Kolo Toure. 19 december 2009 Mark Hughes ontslagen en huurde Roberto Mancini’ego. Stad eindigde het seizoen op de vijfde plaats en kwalificeerde zich voor de Europa League 2010/11.

Voordat u begint met de competitie 2010/11 The Citizens hebben een aantal transfers. De club kwam: Jerome Boateng, Yaya Toure, David Silva, Aleksander Kolarov, James Milner en Mario Balotelli. Tijdens de winter transferperiode, heeft Roberto Mancini overgenomen van de Bundesliga topscorer – Edin Dzeko. 16 april 2011 team van Engeland won de Cup (FA Cup) de halve finale gewonnen door Manchester United in de finale – Stoke City. Deze prestatie is gegeven een historische dimensie, want het was de eerste grote prijs gewonnen met meer dan 30-jaar hiaat. 10 mei 2011 jaar, de Nationals in aanmerking voor de eerste keer in zijn historie voor de Champions League. Aan het eind van het seizoen 2010/11 stad nam (ten koste van Arsenal), 3e plaats in de tabel, hetgeen neerkomt op Chelsea, dat met optredens van een overwicht van doelen eindigde in de tweede positie. In de komende zomer transferperiode geanticipeerd op de 2011/12 seizoen, heeft de stad overgenomen, onder andere: Gael’a Clichy’iego, Stefan Savica, Sergio Aguero en Samir Nasri.