Voorbeschouwing: City sluit jaar volgens Unibet riant af

Met nog slechts één wedstrijd te gaan zit de Premier League er voor deze jaargang bijna op. Een bewogen jaar, waarin Manchester United kampioen werd maar in het huidige seizoen nog geen imponerend spel op de mat legt. Manchester City doet, in tegenstelling tot vorig jaar, nu wel echt om de titel mee, zeker nadat het Liverpool op Tweede Kerstdag in eigen huis versloeg. De laatste tegenstander van het jaar is Crystal Palace en volgens de bookmakers is dat voor City slechts een formaliteit.

Crystal Palace promoveerde afgelopen jaar naar de Premier League nadat het Watford in de playoffs versloeg. Op het hoogste niveau gaat het nog niet goed, maar de Eagles staan zestiende en dus net buiten de gevarenzone, hetgeen de uiteindelijke doelstelling dit seizoen zal zijn.

Op bezoek bij City, dat één punt onder Arsenal en dus tweede staat, zal het geen eenvoudige klus worden. De afgelopen weken versloegen The Citizens al ploegen als Arsenal en Liverpool. Bovendien verkeert de ploeg van Pellegrini in topvorm als het aankomt op thuisduels. Uit negen duels werden de volle 27 punten behaald. Daar staat tegenover dat Crystal Palace pas zes punten pakte in negen uitwedstrijden.

Als het aan Unibet ligt, gaat City dan ook met ruime cijfers winnen. De notering voor de thuisploeg is slechts 1.12, daar waar je met een inzet op de uitspelende ploeg 23.00 keer je inzet kunt winnen. Een gelijkspel levert 9.50 keer je geld op.

City liet tegen Liverpool zien dat Sergio Aguero, diens topscorer, vervangbaar is. Alvaro Negredo speelde een uitstekende wedstrijd en bekroonde dit met een prima doelpunt, al had hij hier het nodige geluk bij nodig; doelman Mignolet van Liverpool maakte een fout.

Unibet ziet Manchester City zelfs nog als favoriet om te winnen, wanneer ze de wedstrijd zouden beginnen met een denkbeeldige achterstand van 0-2 (1.90 tegenover 3.05 keer je inzet). Een voetbalfestijn lijkt in de maak, want City heeft enorm veel kwaliteit en dat kunnen ze dit jaar nog maar één keer bewijzen in het eigen Etihad Stadium. Voor de fans en de neutrale kijker is het dan ook te hopen dat ze dit zullen doen!