Voorbeschouwing: Boxing Day kan City mooie kerst bezorgen

Op 26 december vindt één van de meest veelbesproken speelrondes van de Premier League plaats. Boxing Day, wanneer alle ploegen op Tweede Kerstdag spelen, wordt namelijk afgesloten met Manchester City dat thuis uitkomt tegen Liverpool, de huidige koploper. De Premier League is echter zeer spannend, want City, dat nu derde staat, heeft slechts een punt minder dan Liverpool (35 om 36), terwijl nummer vijf Everton ook nog 34 punten heeft verzameld. City kan donderdag dus toeslaan tegen The Reds.

Makkelijk zal het niet worden. Liverpool won onlangs met 0-5 op bezoek bij Tottenham Hotspur, dus Pellegrini en zijn mannen zijn gewaarschuwd. Gelukkig staat daar tegenover dat Manchester City een unieke prestatie boekte door al haar acht thuiswedstrijd tot dusver te winnen. Tijdens deze Boxing Day willen ze nummer negen daar graag aan toevoegen.

Dat zal dan echter wel moeten gebeuren zonder de nog geblesseerden Richards, Aguero en Nastasic. Zabaleta en Joevetic zijn nog twijfelgevallen voor het duel. Liverpool zit nog wat krapper in haar spelers. Flanagan (twijfelgeval), Gerrard, Sturridge, Enrique en Coates laten de topper aan zich voorbij gaan. Luis Suarez staat echter wel in de basis en hij is in bloedvorm. De huidige topscorer van de Premier League weet keer op keer het net te vinden, steeds weer op bijzondere wijze.

Volgens Unibet maakt Liverpool niet veel kans om in het Etihad Stadium weg te gaan met drie punten. Voor The Reds krijg je bij Unibet 4.50 keer je inzet. Indien je verwacht dat het duel in een remise eindigt, kun je jouw inzet 3.95 keer zien worden uitbetaald.

De uitgesproken favoriet in dit thuisduel is dus wederom Manchester City. Voor The Citizens ontvang je bij Unibet 1.75 keer je inzet wanneer de huidige nummer drie de koploper rechtstreeks kan passeren door een overwinning te boeken op Liverpool. Gezien de huidige vorm van beide ploegen wijst alles er naar dat het duel zinderend zal zijn en dat er een mooie uitslag op het scorebord zal komen te staan, in tegenstelling tot concurrenten Arsenal en Chelsea die maandag 0-0 gelijkspeelden. Donderdagavond om 18:30 gaan we dus hopelijk een spetterend duel tegemoet.