Voorbeschouwing: City favoriet in lastig duel tegen Stoke City

Na de korte break in verband met de kwalificatie wedstrijden van het WK 2014 mag Manchester City het zaterdag opnemen tegen Stoke City. Met zes punten uit drie duels heeft Manchester City zich op de derde plaats van de Premier League genesteld. De tegenstander Stoke City, heeft net zo veel punten behaald als The Citizens, maar staat vijfde met dank aan het iets mindere doelsaldo (+5 tegenover +1). Manchester City is favoriet bij de bookmakers, maar een uitduel in Stoke-on-Trent was nooit echt makkelijk. Laten we zien hoe ze het er van af gaan brengen.

Manuel Pellegrini kwam deze zomer over van Malaga om Roberto Mancini op te volgen als manager van de ploeg uit Manchester; een niet heel gemakkelijke taak. Echter, de Chileen kreeg voldoende fondsen om een groot bedrag op de transfermarkt uit te geven, wat hij ook deed. Met Negredo en Navas (beiden Sevilla) en Fernandinho werden grote spelers aangetrokken.

Een redelijke domper voor City was de blessure die Martín Demichelis opliep op de training. Na een onfortuinlijke botsing op de training liep de (tijdelijke) vervanger van de eveneens geblesseerde captain Vincent Kompany een knieblessure op.

Het gegeven dat Stoke City dit seizoen alleen averij opliep op bezoek bij Liverpool, zegt wat over de vorm van het team. Stoke is immers niet ongevaarlijk. Met 42 punten werd het vorig seizoen keurig 13e. Van Manchester City is tevens bekend dat het vaak moeite heeft met ‘de kleintjes’. Vaak wordt er nipt gewonnen of nog erger.

Ondanks dat is City (1.60x je inzet) ruimschoots favoriet op bezoek bij Stoke (5.75). Een gelijkspel (3.85) is ook niet uitgesloten, hoewel beide ploegen dit seizoen nog niet voorkwamen in een puntendeling. Wat betreft onderlinge duels wist Manchester City vaker te winnen (negen maal) dan Stoke (vier keer), terwijl de ploegen de punten in het verleden 5 maal moesten delen.

De gedachte is dan ook dat City niet in de problemen zou moeten komen op bezoek bij Stoke. Immers, de laatste vijf onderlinge duels werden allemaal niet verloren (doelsaldo van in totaal +7). Manchester City moet haar plicht in principe dus vervullen tegen het wat kleinere Stoke. De wedstrijd Stroke City – Manchester City wordt op 14 september om 16:00 gespeeld.