Voorbeschouwing Champions League: Makkelijke wedstrijd voor City tegen Viktoria Plzen?

Iets wat voor Manchester City in haar afgelopen twee deelnames in de Champions League absoluut niet gelukt is, moet dit jaar wel plaats gaan vinden. Doorstomen naar de knock-outfase van dit prestigieuze toernooi moet zeker kunnen, gezien de investeringen die City gedaan heeft in nieuwe spelers.

Het avontuur begint met een uitwedstrijd bij Viktoria Plzen, een wedstrijd waarin The Citizens de favoriet zijn. Seizoen 2012/13 was niet het seizoen van Manchester City. In de Champions League poule werd de ploeg vorig seizoen vierde (onder Ajax, Real Madrid en Borussia Dortmund), terwijl de steenrijke ploeg ook naast prijzen in Engeland greep (tweede in de competitie en een verloren bekerfinale waren de tegenvallende resultaten). Dit seizoen wil de ploeg het anders doen.

Met enkele versterkingen (Demichelis, Fernandinho, Negredo en Jesús Navas) en een nieuwe hoofdtrainer (Manuel Pellegrini) is Manchester City weer een heel andere ploeg. Viktoria Plzen, de tegenstander van deze week, is een erg onbekende, hoewel de Tsjechische voetbalclub vaker actief geweest is in de Champions League.

Ondanks dat mikt Pablo Zabaleta resoluut op drie punten in Tsjechië. Hij stelde dat het “voor deze club, voor dit team, een nieuwe kans is om het beter te doen”. Daarnaast gaf hij aan dat de dramatische resultaten uit vorige jaren in de Champions League alleen maar hebben geholpen om er van te leren.

Manchester City, dat in Tsjechië aan zal treden zonder aanvoerder Vincent Kompany en diens vervanger Martín Demichelis. Overigens is het niet meedoen van Kompany nog niet helemaal zeker. De doktoren zullen bepalen of hij fit genoeg is. Achterin ontbreken wel Gael Clichy en Micah Richards.

City is zeer zeker favoriet in deze belangrijke eerste uitwedstrijd. De notering van de blauwe ploeg uit Manchester is 1.78, waar je voor een overwinning van Plzen liefst 4.75 keer je inzet terug kunt krijgen. Een gelijkspel levert 3.70 keer je geld op. De ploeg uit Manchester mag de verwachtingen in Europa dit seizoen wel gaan waarmaken, want het ging vaker mis. Vorig jaar werd tenslotte zelfs Europa League voetbal niet behaald na een desastreus verlopen CL poule.