Manchester City begint Amerikaanse prof voetbalclub

Manchester City heeft vandaag bekend gemaakt dat ze in samenwerking met de New York Yankees een nieuwe Amerikaanse prof voetbalclub gaan opzetten. De nieuwe voetbalclub, die de New York City FC gaat heten, zal waarschijnlijk vanaf 2015 gaan meedoen in de Major League Soccer, de hoogste divisie in het Amerikaanse voetbal.

Naar verluid moet de nieuwe voetbalclub zo’n $100 miljoen gaan kosten. Manchester City zal hiervan als grootste aandeelhouder het merendeel van ophoesten, aangezien de New York Yankees slechts als kleine investeerder in het project zitten.

Behalve als investeerder zullen de Yankees ook actief zijn in de top van de nieuwe voetbalclub, en zullen ze hun kennis van de Amerikaanse sport industrie en hun zakelijke contacten in New York gebruiken voor New York City FC.

New York City FC zal de tweede prof club worden die zich in New York vestigt, aangezien de Red Bulls reeds New York als thuisbasis hebben. Don Garber, commissaris van de Major League Soccer bond, hoopt dat de New Yorkse derby even veel aanzien krijgt als de Derby tussen Manchester City en Manchester United.