Voorbeschouwing: City ruimschoots favoriet op bezoek bij Aston Villa

Een week na de spetterende overwinning van Manchester City op Manchester United, gaan The Citizens nu op bezoek bij Aston Villa, een ploeg die het dit seizoen al iets beter doet dan vorig jaar. Het lijkt er dan ook op dat Villa de opponent zeker partij kan bieden, al zijn ze wel duidelijk de underdog in hun thuisduel. Is dit terecht?

Aston Villa met zes punten dertiende

De seizoensstart van Aston Villa, waar Nederlander Ron Vlaar sinds vorig jaar al aanvoerder is, was niet optimaal maar ook zeker niet dramatisch. Er werd reeds twee keer gewonnen, terwijl er drie maal een nederlaag geleden werd. In het voorgaande seizoen had de ploeg uit Birmingham nog veel moeite om degradatie te ontlopen, maar nu staat Villa netjes dertiende. Indien ze die lijn doorzetten dan kan het seizoen misschien leuk worden.

Met Christian Benteke voorin is Aston Villa een team dat op zijn minst zeer gevaarlijk genoemd mag worden. De fysiek sterke en tevens goed scorende spits maakte het veel verdedigers dit seizoen al lastig. Nu mag hij uitkomen in een duel, waarin hij zijn landgenoot (Vincent Kompany) zal tegenkomen.

Manchester City meeste kans op overwinning

Wanneer jij tien euro inzet op Manchester City, dat dus uit speelt, kun je €14,50 terugkrijgen. Daar staat tegenover dat de notering van Aston Villa maar liefst 7.00 is en voor een gelijkspel kan 4.20 maal de inzet gewonnen worden. Vreemd is het niet dat de notering van City zo laag is. Door de afslachting van aardsrivaal Manchester United (4-1) is er zeker sprake van veel vertrouwen in de club, van binnenuit maar ook van buitenaf.

De grote spelers van City moeten het op 28 september nog wel even waarmaken. De wedstrijd moet nog gespeeld worden, maar met de huidige en nieuwe sterren moet Pellegrini zijn mannen goed aan kunnen sturen om de overwinning in Birmingham in de wacht te kunnen slepen. Het zou de niet geheel ideaal verlopen competitiestart van City weer wat extra kleur geven. Kijk jij ook mee, als Aston Villa Manchester City ontvangt?