Voorbeschouwing: City voor tweede winst op rij in Champions League tegen Bayern München

Toen Manchester City twee weken geleden zorgde voor een sterke opening in de groepsfase van de Champions League, waren de supporters zeer waarschijnlijk enorm opgelucht. The Citizens hebben de afgelopen jaren tenslotte veel moeite gehad met het Miljoenenbal en daar mag dit jaar wel verandering in komen. City ontvangt nu thuis Bayern München en het streven is om op zes punten uit twee duels te komen. Echter, ook Bayern heeft dit streven. Een vermakelijk duel staat dus op het programma.

Bayern won thuis overtuigend (3-0) van CSKA Moskou, terwijl City op bezoek bij Viktoria Plzen (Tsjechië) met diezelfde cijfers won. Daarmee staan beide ploegen op een gedeelde eerste plaats in Groep D. De winnaar van dit duel zal dus een heel belangrijke stap in overwintering in de Champions League doen.

Aan de kant van Manchester City lijkt Sergio Agüero op tijd fit te zijn voor deze beladen thuiswedstrijd. Ook David Silva kan de wedstrijd, die op 2 oktober in het Etihad Stadium zal worden afgewerkt, halen, al begint hij dan wellicht op de bank. Manuel Pellegrini zal het ook moeten doen zonder Jack Rodwell en Martin Demichelis.

Ook Bayern München mist enkele sterke krachten. Zo is Holger Badstuber er nog steeds niet bij, terwijl Thiago Alcántara, de grote aankoop van de Duitsers deze zomer, ook geblesseerd is. Javi Marínez, die zich vorig jaar ontpopte tot een vaste waarde bij Bayern, ontbreekt tevens bij City.

Bayern is in ieder geval wel de favoriet bij Unibet, hoewel de wedstrijd daadwerkelijk alle kanten op kan gaan. Voor een overwinning van de Duitsers krijg je ‘slechts’ 2.10 maal je inzet, waar de notering van Manchester City met 3.40 een stuk hoger ligt. Diezelfde notering is toegewezen voor een puntendeling in het Etihad Stadium, aanstaande woensdag.

Denk jij dat alle grote namen veel doelpunten gaan maken, dan is deze wedstrijd voor jou ook wel een geschikte. De notering voor “3 doelpunten of meer” is namelijk 1.75, waardoor deze wedstrijd je een leuk extra centje op kan leveren. Kijk dus mee en geniet van dit geweldige affiche tussen twee Europese grootmachten.