Voorbeschouwing: Man City wederom zoekend naar drie punten tegen Everton

Het uitduel van Manchester City tegen Aston Villa ging niet zoals gepland, dus zal de ploeg van Manuel Pellegrini wederom op zoek moeten gaan naar eerherstel in een thuisduel. Ditmaal komt Everton op bezoek bij The Citizens en dit zal gebeuren op 5 oktober. Deze wedstrijd in de Premier League is voor Manchester City de allerlaatste thuiswedstrijd in oktober, terwijl de maand nog maar net begonnen is. Hoe gaat City oktober in tegen een ploeg die nagenoeg op dezelfde plaats in de ranglijst staat als zij?

Zesde staat Manchester City momenteel in de Premier League en in vergelijking met de eeuwige rivaal (Manchester United) is dat heel goed – de ploeg van David Moyes staat namelijk twaalfde. Echter, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur en Chelsea kenden net als Southampton een betere start (met name Arsenal) en daarmee zijn de zorgen voor City nog niet voorbij.

The Citizens kenden thuis in de competitie tot op heden nog geen problemen (negen punten uit drie duels), maar wisten in uitwedstrijden pas één punt uit drie duels te halen. Het lijkt er dan ook op dat dit thuisduel een formaliteit zou moeten zijn. De notering voor de huidige nummer zes is dan ook 1.56. Everton, dat het vorig jaar onder David Moyes verrassend goed deed, kan 6.00 keer je winst opleveren indien zij winnen in het Etihad Stadium, al is deze kans erg klein.

Een gelijkspel tussen beide ploegen kent een notering van 4.00 bij Unibet. De kans dat City thuis niet verliest, is klein (1.12), net als de kans dat er twee doelpunten of meer (1.20) vallen in deze wedstrijd. Zo kun je wel even doorgaan.

Everton mist enkel Alcaraz (blessure), doordat Pienaar naar alle waarschijnlijkheid weer helemaal fit kan verschijnen aan de aftrap. Bij City ontbreken Rodwell en Demichelis nog steeds, terwijl Sergio Aguero en David Silva op tijd hersteld lijken te zijn.

Manchester City zal er alles aan willen en moeten doen om de punten wederom veilig te stellen in het eigen stadion. De noteringen wijzen er op dat City ze wederom gaat pakken. Pellegrini zal het zeer waarschijnlijk wel verwachten, want na vorige week gaf hij nog aan hoe ‘onbegrijpelijk’ hij het vond dat zijn ploeg niet van Aston Villa (3-2) won.