Voorbeschouwing: West Ham United makkelijke uitwedstrijd voor Man City?

In de Premier League ging het Manchester City tijdens uitwedstrijden nog niet voor de wind. Alleen thuis kon er overtuigend worden gewonnen, maar uit bij Cardiff (3-2 nederlaag) en bij Stoke City (0-0 gelijkspel) kon de ploeg van Pellegrini niet overtuigen. Op 19 oktober gaan The Citizens op bezoek bij West Ham United en op papier is dit een wedstrijd die City zeker zou moeten winnen. Of ze hier ook in zullen slagen is natuurlijk de vraag.

De oorwassing tegen Bayern München in eigen huis toonde nog maar eens aan de City de wereldtop nog niet bereikt heeft. In eigen huis was Manchester City op dat moment nog niet verslagen dit seizoen. Zo nu en dan wint de ploeg uit Manchester nog wel eens een grote wedstrijd, maar consequent presteren is de afgelopen jaren nog nauwelijks gelukt.

Zoals gezegd, is City zeker favoriet. Minder overtuigend dan anders, maar met een notering van 1.67 lijkt het er op dat de bookmakers vertrouwen hebben in een uitzege van Manchester City. De kans dat West Ham de drie punten in eigen huis houdt, is een stuk kleiner: namelijk 5.25 keer je inzet. Voor een gelijkspel (3.75) kun je ook nog best wat geld terug krijgen.

De achterstand van Manchester City op de koploper (Arsenal) bedraagt slechts drie punten. Aansluiting met de koploper zou met de overwinning dus prettig zijn. Resultaten uit het verleden g even de hoop uit Manchester wat kleur. Zo won City 13 onderling confrontaties en verloor het er acht. De laatste vijf ontmoetingen werden allen niet verloren.

Met slechts twee blessures (Carroll en Diarra) heeft West Ham United niets te klagen. City mist nog altijd Kompany, Rodwell en Demichelis, al lijkt het er op dat de laatste twee genoemden op tijd terug zijn voor de uitwedstrijd bij West Ham.

Waken voor onderschatting is iets wat City momenteel wel zal doen, nadat het enkele keren lullig puntverlies leed op bezoek bij andere ploegen. Pellegrini zal zijn ploeg zo scherp mogelijk proberen te krijgen om de drie punten dit maal mee te nemen naar Manchester. We zien op 19 oktober of hij hier ook in slaagt.