Voorbeschouwing: City op jacht naar eerherstel in Champions League tegen CSKA Moskou

In de thuiswedstrijd in de Champions League werd Manchester City overklast door Bayern München. De ploeg van Josep Guardiola liep over City heen en het werd 1-3. Om in de Champions League in de top mee te draaien, zal City op bezoek bij CSKA Moskou een slag moeten slaan. Beide teams hebben drie punten en kunnen nu laten zien wie er sterk genoeg is om door te kunnen gaan.

Aan Manchester City zal het niet liggen. De ploeg is zeer gemotiveerd en na de 1-3 overwinning afgelopen weekend op bezoek bij West Ham United is er weer meer vertrouwen in het elftal gekomen. Bovendien werd de voorgaande uitwedstrijd in het toernooi feilloos gewonnen (Viktoria Plzen, 0-3).

Met Sergio Agüero terug in het team zijn de aanvallende opties ook weer enorm verrijkt. Alleen Vincent Kompany en Martín Demichelis zijn nog geblesseerd en halen de wedstrijd niet. City is dan ook zeker favoriet om in Moskou met de punten weg te gaan. Voor een overwinning van The Citizens mag je 1.80 keer je inzet terugverwachten. CSKA Moskou is duidelijk de underdog (4.10), terwijl een gelijkspel er ook niet helemaal lijkt in te zitten (3.60).

Seydou Doumbia hoopt aanstaande woensdag zijn rentree te kunnen maken. De waardevolle spits heeft al enkele weken problemen aan de heup en het is maar de vraag of hij er op tijd bij is. Middenvelder Aleksandrs Cauna moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een vingerblessure.

Volgens Unibet is de kans op doelpunten duidelijk aanwezig. Je krijgt namelijk liefst 2.00 keer je inzet indien er 2 doelpunten of minder vallen in het duel in de Champions League. Dat is opmerkelijk gezien het feit dat er in beide wedstrijden van de Champions League van City minimaal 3 (één maal zelfs 4) doelpunten vielen.

We gaan woensdag zien of Manchester City haar vorm weer heeft gevonden en de blamage thuis tegen Bayern München om kan zetten in een positief resultaat, zodat ze weer helemaal meedraaien om te overwinteren in het Miljoenenbal.