Voorbeschouwing: City op bezoek bij Chelsea, de nummer twee in Premier League

Een uitwedstrijd bij Chelsea is alles behalve eenvoudig. Aanstaande zondag speelt Manchester City in Londen met als doel de ploeg van Mourinho te passeren op de ranglijst. Immers, City staat slechts één puntje onder Chelsea (16 om 17), dat tweede staat onder Arsenal. Na een matige start van de competitie hebben de manschappen van Pellegrini zich reeds goed teruggeknokt in de Premier League. Kunnen ze dit bij Chelsea een passend vervolg geven?

Beide ploegen moeten het stellen zonder twee van hun spelers. Bij The Blues – de bijnaam van Chelsea – zijn Ashley Cole en Marco van Ginkel er niet bij, waar Pellegrini het nog steeds moet doen zonder Martín Demichelis en Vincent Kompany.

In deze op één na laatste wedstrijd in oktober voor Manchester City is de gastheer favoriet. Voor een overwinning van de ploeg van Mourinho (Chelsea dus) ontvang je 2.35 keer je inzet bij een gokje. Wanneer je denkt dat City wint, kun je jouw inzet exact verdrievoudigen. Een gelijkspel (3.40) heeft het minste kans volgens Unibet.

De gedachten van de bookmaker zijn opvallend. City won vier van de vijf laatste ontmoetingen en speelde dat andere duel gelijk, waardoor het al een tijdje ongeslagen is tegen The Blues. The Citizens wonnen overigens net als Chelsea hun voorgaande twee duels in de vaderlandse competitie.

In het verleden won Chelsea 19 maal van City en daar staan 10 overwinningen van de ploeg uit Manchester tegenover. Slechts vijf keer werd er gelijkgespeeld.

De kans op doelpunten lijkt groot. Bij City scoorden Sergio Aguero (6), Yaya Touré (4) en Alvaro Negredo (3) er al redelijk op los, waar Chelsea in de competitie voornamelijk gevaar sticht via Oscar (4 doelpunten) en Eden Hazard (drie goals). De ploegen staan slechts één punt van elkaar verwijderd op de ranglijst, dus de belangen in dit duel zijn groot.

Manchester United heeft al een grote achterstand op beide ploegen opgelopen en een overwinning kan een mooie stap zetten richting een eventuele titel. Mourinho, die sinds de zomer weer op het oude nest is bij Chelsea, zal op zijn ‘eigen’ Stamford Bridge in ieder geval niet willen verliezen.