Voorbeschouwing: City ruimschoots favoriet in duel tegen Norwich City

Na uitwedstrijden bij West Ham United, CSKA Moskou, Chelsea en Newcastle mag Manchester City zich eindelijk weer eens opmaken voor een thuisduel. In het laatste duel van oktober ontvangen The Citizens een tegenstander, die het dit seizoen nog niet zo goed doet: Norwich City. De ploeg van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer staat achttiende met acht punten uit negen duels, terwijl City twee keer zoveel punten heeft. De verwachting is dan ook dat City langs de ploeg uit Norwich zal lopen.

Na de vervelende nederlaag op bezoek bij Chelsea (overigens won City de uitwedstrijden bij West Ham en CSKA wel), versloegen ze ook Newcastle in de FA Cup, een hele opluchting voor Manuel Pellegrini. De coach van City kreeg de afgelopen weken behoorlijk wat kritiek te verwerken. Gelukkig is de achterstand op Arsenal in de competitie (zes punten) nog te overzien en zijn de prestaties in de (internationale) bekers ook naar behoren.

De man in vorm bij Manchester City is Sergio Agüero. De spits scoorde in de maand oktober enkele belangrijke doelpunten (waaronder twee tegen CSKA Moskou). Tegen Newcastle kreeg hij rust en toen scoorden zijn collega-spitsen Dzeko en Negredo. Het toont aan dat Manchester City fel speelt en scherp is.

Dat is dan ook de reden dat je bij Unibet 1.20 keer je geld krijgt bij een overwinning van City op Norwich in het eigen Etihad Stadium. Indien The Canaries weten te stunten in Manchester, kun je liefst 14.00 keer je inzet winnen. Ook met een gelijkspel kun je enorm binnenlopen (6.75 keer je inzet!).

Norwich zal het wel moeten stellen zonder Redmond, Snodgrass en Tettey. Ook Bennett is afwezig, terwijl het meespelen van Ricky van Wolfswinkel nog onzeker is. City mist alleen Jovetic en Kompany maar lijkt voldoende vervangers in huis te hebben om dit kwaliteitsverschil te compenseren.

Zaterdagmiddag om 16.00 ’s middags wordt het duel tussen de topploeg en de ploeg uit het rechterrijtje afgewerkt in één van de grootste voetbalsteden van het Verenigd Koninkrijk. Durf jij een gokje aan of geniet je graag van de wedstrijd door er slechts naar te kijken? Bepaal het zelf, maar zorg dat je zaterdag klaar zit voor de wedstrijd!