Voorbeschouwing: City bij Sunderland op jacht naar betere positie op ranglijst

Manchester City lijkt onder coach Manuel Pellegrini haar draai gevonden te hebben. Hoewel het behalen van 19 punten uit 10 competitieduels nog geen geweldige prestatie is, heeft de ploeg zich al na vier rondes in de Champions League geplaatst voor de knock-outfase en daarmee doet de club het een stuk beter dan de voorgaande jaren. Op bezoek bij Sunderland, dat 19e staat, moet deze lijn worden doorgetrokken.

City is volgens ruimschoots favoriet in dit duel. Na de twee ruime thuisoverwinningen (7-0 van Norwich en 5-2 van CSKA) is het dan ook weer tijd dat er uit een zege wordt gepakt. De bookmaker voorspelt een zege van The Citizens. Je krijgt 1.40 keer je inzet, wanneer de ploeg weet te winnen.

De thuisploeg, Sunderland, heeft een notering van 8.25 en daarmee lijkt de kans aanzienlijk kleiner dat er gewonnen gaat worden. Ook een puntendeling maakt volgens Unibet weinig kans; de notering hiervan is 4.85 en daardoor dus niet hoog.

In het verleden gingen de duels van City tegen Sunderland vaak erg goed. Hoewel Sunderland zes keer won, gingen er 13 zeges naar de ploeg uit Manchester en twee maal werd er gelijkgespeeld. Overigens won Sunderland wel twee van de laatste vijf onderlinge duels, die door beide ploegen werden afgewerkt.

Sunderland draait dit seizoen zeer slecht (vier punten uit tien duels). Zo wist het pas 7 keer te scoren. Sergio Aguero (8) maakte er alleen al meer. Aan het scorend vermogen van City zal het dan ook niet liggen, want gezamenlijk werd er al voor 28 doelpunten in de competitie gezorgd en daarmee voeren The Citizens die ‘ranglijst’ met stip aan.

Sunderland zal het in deze thuiswedstrijd wel moeten doen zonder Celustka, Giaccherini en Westwood. Bij Manchester City is de ziekenboeg wat groter geworden. David Silva, Fernandinho en Javi Garciá kampen met wat pijntjes, terwijl Kompany en Jovetic er al niet bij waren. Desondanks heeft City nog steeds grote winnaars in zijn elftal en lijkt de kans, dat Sunderland er met de zege vandoor zal gaan, nog altijd niet zo groot.