Voorbeschouwing: City in Premier League weer op zoek naar riante thuiszege

De laatste weken scoort Manchester City er rustig op los. In vier thuisduels werden zo’n twintig goals gemaakt en dat zijn statistieken waar Manuel Pellegrini zeer trots op mag zijn. Op zondag 1 december zal City uitkomen tegen Swansea City, een ploeg die dit seizoen erg wisselvallig presteert. Voor The Citizens dus een uitgelezen mogelijkheid om weer eens ruim te winnen.

Bij Swansea City is het blessureleed zeer duidelijk zichtbaar. Michu en Hernandez waren al geblesseerd, net als Routledge, en daarmee zijn de aanvallende opties van Michael Laudrup enorm afgenomen. Tot overmaat van ramp raakte ook Wilfried Bony donderdag geblesseerd tegen Valencia, waardoor het creëren en afmaken van kansen toch steeds ingewikkelder lijkt te gaan worden.

Bij City is de ziekenboeg ook iets groter geworden. Met Rodwell, Silva, Jovetic, Kompany en Nastasic mist Pellegrini toch enkele belangrijke mannen. Echter, in de voorbije weken hebben topspelers als Alvaro Negredo, Sergio Aguëro, Yaya Touré en Samir Nasri aangetoond dat zij hun geweldige kwaliteiten nog steeds bezitten.

Volgens Unibet is Manchester City in alle opzichten de favoriet in het eigen Etihad Stadium. Immers, nagenoeg alle punten (liefst 18 van de 22) werden in thuiswedstrijden behaald. Voor een overwinning van City kun je dan ook 1.28 keer je inzet winnen.

Verwacht je een gelijkspel? Dan maak jij kans op 5.60 keer je inleg. Indien de nummer tien van de Premier League voor een stunt kan zorgen in Manchester, dan kun je jouw inzet met 12.50 vermenigvuldigen. Er liggen dus mooie bedragen op je te wachten.

City heeft er wel een drukke week op zitten, met de Champions League wedstrijd tegen Viktoria Plzen afgelopen woensdag (4-2 winst). Wederom werd er veel gescoord en die lijn zullen ze zeker willen vasthouden, wanneer ze thuis Swansea City ontvangen.

Gezien de resultaten, geboekt in het verleden, gaat Manchester City een prima duel tegemoet. Slechts één doelpunt scoorde Swansea in de Premier League tegen Manchester City. Met de ongeslagen thuisstatus van The Citizens lijkt er in ieder geval niet veel aan de hand voor de ploeg, die dit seizoen verrassend goed speelt. Kan Pellegrini zijn mannen echt in de top van de Premier League brengen?