Voorbeschouwing: City op zoek naar tweede uitzege

Het gaat Manchester City dit seizoen in uitduels niet voor de wind, al is dat reeds langer bekend. De ploeg van Pellegrini behaalde pas vier punten in uitduels in de Premier League en dat is te weinig. In de zeven thuisduels werden 21 punten behaald, terwijl The Citizens er slechts vier behaalden in zes uitwedstrijden. Op deze doordeweekse woensdag mag City op bezoek bij de nummer 12, West Bromwich Albion. Kan City hier wel drie punten pakken?

Dit weekend pakte City wederom soeverein de winst in het eigen Etihad Stadium. Swansea City werd eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. West Bromwich Albion is een ander verhaal, al bieden behaalde resultaten uit het verleden veel perspectief. City verloor geen van de laatste vijf duels (vier maal winst) en incasseerde hierin slechts één doelpunt. Bovendien presteert WBA dit seizoen niet sterk. De laatste drie duels werden niet gewonnen, waar City dit wel deed.

Bij Manchester City zijn Samir Nasri, Sergio Aguero en Alvaro Negredo de mannen in vorm. Nasri maakte dit weekend twee van de drie goals en verdubbelde daarmee zijn productie van het seizoen. Negredo scoorde ook. Aguero heeft er nog steeds tien in liggen bij zijn huidige werkgever.

Shane Long is bij de ploeg uit West Bromwich de gevierde man. Hij scoorde laatst nog twee mooie doelpunten tegen Aston Villa, dus de achterhoede van City is gewaarschuwd. Echter, geen enkele speler van WBA scoorde al meer dan drie keer. De thuisploeg maakte dit seizoen tot dusver pas 15 goals, waar City er al 37 tegen de netten aan wist te schieten.

City klom dit weekend naar de derde plaats (achter Arsenal en Chelsea) en heeft dan ook de favorietenrol voor de zege. Voor een overwinning krijg je 1.60 keer je geld, terwijl je 5.50 keer je inzet krijgt wanneer de punten in West Bromwich blijven. Verwacht je een gelijkspel? Dan kun je €3,90 per ingezette euro terug krijgen.

Pellegrini zal zijn mannen op scherp willen zetten om de fouten van de concurrenten af te blijven kunnen straffen. Woensdag om negen uur ’s avonds zullen de ploegen zichzelf moeten laten zien.