Voorbeschouwing: City op jacht naar tweede uitzege op rij

Zal het nu dan eindelijk gaan lukken in uitwedstrijden? Afgelopen woensdag won Manchester City met 2-3 op bezoek bij West Bromwich Albion en dit weekend staat er wederom een uitduel op het programma. Ook dit duel wordt bij niet de meest lastige tegenstander afgewerkt; Southampton. Kan City ook hier de drie punten weg kapen?

Zo langzaam maar zeker worden de verschillen in de Premier League wat groter. Tussen Everton en Tottenham is nu een klein gaatje geslagen, maar voorlopig lijken het vooral Arsenal, Chelsea, City en Liverpool te zijn die hoge ogen moeten gaan gooien. United staat al 12 punten achter op de koploper.

Southampton begon dit seizoen erg sterk maar zakte daarna wat terug, mede door een lange lijst aan geblesseerde spelers. Een zevental spelers is er niet bij; Wanyama, Clyne, Ramirez, Schneiderlin, Boruc, Davids en Do Prado missen het thuisduel tegen het in uitduels wisselvallig presterende City.

Manuel Pellegrini wil er alles aan doen om ook veel punten te pakken in duels buiten het eigen Etihad Stadium. Vincent Kompany maakte tegen WBA eindelijk weer zijn rentree, waardoor alleen Nastasic, David Silva en Jovetic nog ontbreken voor het uitduel tegen de nummer acht van de ranglijst.

Volgens bookmaker Unibet lijkt City niet heel veel in de weg te staan om ook dit duel winnend af te sluiten. De ploeg won de afgelopen vier duels, terwijl Southampton haar laatste drie duels allen verloor. Unibet keert dan ook 4.75 keer je inzet uit, indien Southampton de punten in eigen huis weet te behouden.

Verwacht jij dat City, net als afgelopen woensdag, weer een uitwedstrijd wint? Dan kun je 1.72 keer je inzet zien worden uitgekeerd. Een gelijkspel kan de burger ook veel moed geven; hier staat een notering van 3.70 voor.

In het verleden had City het nog wel eens lastig op bezoek bij Southampton. Zo won de thuisploeg al 5 keer en 5 keer werd het gelijk. Daar staan 7 overwinningen tegenover. Topscorers Aguero (11), Yaya Touré (7) en Alvaro Negredo (6) zullen dan ook liever zo snel mogelijk een gaatje willen slaan, zodat de stugge verdediging van Southampton – slechts 13 goals incasseerde het tot dusver – vroeg gebroken kan worden.