Voorbeschouwing: Reeds geplaatst City in Champions League naar Bayern als underdog

Bayern München, titelverdediger in de Champions League, is net als Manchester City al geplaatst in Groep D van het Miljoenenbal. Bayern heeft 15 punten, waar City er 12 pakte. De serie van de Duitsers is indrukwekkend, want ze wonnen alle wedstrijden. City kwam bijna net zo ver, maar verloor thuis van Bayern. Volgens Unibet gaan ze uit ook niet winnen.

Een lichtpuntje voor de ploeg van Manuel Pellegrini is het grote aantal geblesseerde spelers, waar Guardiola bij Bayern mee te kampen heeft. Naast Philipp Lahm zijn ook Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger, Claudio Pizarro en Holger Badstuber geblesseerd. Ook Lukas Raeder en Patrick Weihrauch zijn er niet bij.

Aan de kant van Manchester City zijn er weinig spelers geblesseerd. Vincent Kompany keerde zojuist weer terug en daarmee zijn alleen Silva, Jovetic en Nastasic nog afwezig vanwege blessures.

Slechts twee goals incasseerde Bayern dit seizoen in Europees verband. Zelf scoorden ze er 15, net als Manchester City. Die ploeg kreeg er echter acht om de oren.

Gelet op de noteringen van bookmaker Unibet zullen de Engelsen niet veel in de melk te brokkelen hebben, op bezoek bij Bayern München. De thuisploeg lijkt het voordeel te hebben met een notering van 1.46. Verwacht je een overwinning van Manchester City? Dan kun je liefst 7.00 keer je inzet terug verwachten. Een gelijkspel levert je ook nog 4.70 keer je geld op.

Een doelpuntrijke wedstrijd lijkt het tevens te worden. Indien je zegt dat er slechts één goal of minder valt, dan word jij beloond met 5.40 keer je inzet. Unibet verwacht dus dat er in de wedstrijd wel de nodige goals gaan vallen.

Overigens zal de uitslag van de wedstrijd er hoogst waarschijnlijk niet meer toe doen. City is nagenoeg kansloos om koploper te worden, want dan zal het met minstens 3-0 moeten winnen in de Allianz Arena. Zowel City als Bayern is al geplaatst voor de knock-outfase, dus de wedstrijd is voor beide teams een goede mogelijkheid om de vorm te testen en om zich voor te bereiden op de belangrijke tweede fase van het seizoen, die er alweer aan begint te komen.