Voorbeschouwing: City favoriet in thuisduel tegen koploper

Zaterdag 14 december wordt één van de meest spannende duels in de Premier League afgewerkt. Arsenal komt op bezoek bij Manchester City. De koploper staat zes punten voor op de huidige nummer vier. City verspeelde thuis nog geen punten en dat maakt deze wedstrijd een enorme kraker. Arsenal speelt dit seizoen geweldig voetbal en met al 11 overwinningen is het zeer constant. Kan het ook stunten in het Etihad Stadium?

Manchester City scoorde tot dusver al 41 goals in de Premier League en dat zijn geweldige cijfers. Er werden tevens pas 15 goals geïncasseerd. Arsenal doet het wat dat betreft veel beter; de ploeg van Arsène Wenger kreeg pas 11 goals om de oren.

De koploper uit Londen mist wel een zestal spelers, wanneer het bij de goed presterende ploeg uit Manchester op bezoek moet. Sagna, Miyaichi, Sanogo, Podolski, Oxlade-Chamberlain en Diaby missen het duel. Aan de kant van The Citizens ontbreekt naast Jovetic een aantal verdedigers: Richards, Clichy en Nastasic zijn er nog steeds niet bij, al is Clichy wat dat betreft nog een twijfelgeval.

Als het aan Unibet, een grote bookmaker in het land, ligt, gaat Manchester City het duel winnend afsluiten. De thuisploeg heeft een notering van 1.80 gekregen. Een gelijkspel lijkt minder kans te maken. Hiervoor krijg je namelijk 3.75 keer je geld terug en daar kun je flink mee uitpakken.

Wanneer The Gunners met de zege aan de haal gaan in Manchester, dan krijg je maar liefst 4.55 keer het geld wat je in hebt gezet. Daarmee pakt Unibet dus flink uit. Arsenal verloor pas 2 maal dit seizoen en het ziet er naar uit dat een zege niet zomaar weggegeven zal worden. Aan de andere kant heeft City al haar zeven thuiswedstrijden gewonnen en daarmee zijn de statistieken zeker in het voordeel voor de ploeg van Pellegrini.

Zo vlak voor de winterstop zullen de verschillen steeds groter worden. Indien City het verschil met de koploper nu kan verkleinen, komen de favorieten voor de titel weer dichter bij elkaar te staan. We zijn bijna op de helft van de competitie; wint City van Arsenal?