Voorbeschouwing: City na grote zege wederom favoriet bij Leicester City

Manchester City ontving dit weekend koploper Arsenal en deed dit met verve. In een rechtstreeks duel verkleinden The Citizens het gat van vijf naar twee punten, dankzij een spectaculaire 6-3 zege op de naaste concurrent. In thuisduels verspeelde City dit seizoen in de Premier League nog geen punt, maar in duels buiten de deur ging het wat stroever. Voor de Capital One Cup gaat City dinsdagavond op bezoek bij Leicester City, dat het dus niet eenvoudig zal krijgen. City is ‘gewoon’ weer favoriet, maar is dat terecht?

Één ding is zeker en dat is dat Manchester City het de komende tijd niet eenvoudig gaat krijgen. In de Premier League moet het nog naar Fulham en Liverpool komt tevens op bezoek bij de huidige nummer vier van de Engelse competitie. Daarnaast werd Manchester City in de Champions League gekoppeld aan FC Barcelona en dat zal voor City ook een behoorlijk zware klus worden.

Ondanks dat moet alles nog gespeeld worden en zijn matige resultaten nog heel ver weg. Voorlopig draait City goed en door de enorme overwinning op Arsenal zal de sfeer in de groep zeer goed zijn. Met Fernandinho, die zijn eerste twee goals voor City maakte, en nog vier andere doelpuntenmakers, komt City met breed voetbal zeer goed voor de dag. Achterin is het wat sterker met Kompany.

Een tegenvaller voor City is het uitvallen van Agüero, die zich daarmee bij Richards, Nastasic en Jovetic mengt, wat betreft de ziekenboeg van Manchester City. De goaltjesdief is er ongeveer een maand uit.

Volgens Unibet zal dat aan de uitslag niet veel gaan veranderen. Manchester City is volgens de bookmaker ruimschoots favoriet, want de notering is liefst 1.36, daar waar een overwinning van Leicester City in eigen huis 8.50 keer je geld oplevert. Verwacht jij een gelijkspel? Dan keert Unibet 5.00 keer jouw inzet uit.

Morgenavond om kwart voor negen staat er dus weer een leuk duel op het programma in de Capital One Cup. Het is een belangrijke fase voor City, gaan ze met grote stijl de winter in? We gaan het morgenavond zien.