Voorbeschouwing FA Cup Finale 2013: Man City – Wigan

Morgen neemt Manchester City het in de finale van de FA Cup op tegen Wigan Athletic. Op papier is het een gelopen race, en zou Manchester City de wedstrijd makkelijk moeten kunnen winnen. Manchester City is de huidige landskampioen van Engeland, terwijl Wigan dit jaar een degradatie kandidaat is. Het is dan ook een verrassing dat Wigan überhaupt in de finale staat.

Het seizoen van Wigan is wisselvallig, in het bekertoernooi doen ze het dus verrassend goed –alhoewel dit vooral komt omdat Wigan tegen mindere teams gespeeld heeft– maar in de competitie gaat het bar slecht. De vraag is nu natuurlijk of Wigan in de finale alles op alles gaat zetten om te winnen, of dat het zich spaart, zodat ze in de competitie meer krachten overhoudt om beter te kunnen vechten tegen degradatie uit de Premier League.

Eigenlijk zou een overwinning voor Man City geen probleem moeten zijn. Het grote gevaar voor Man City is natuurlijk wel dat ze de tegenstander onderschatten. Man City heeft ondanks dat het in de competitie best redelijk gaat dit seizoen al wat minder wedstrijden gespeeld, waarbij het zelfs laatste werd in de groepsfase van de Champions League.