Voorbeschouwing: Relatief eenvoudige klus voor City in FA Cup

Ook in de Engelse beker is City nog zeker in leven. Zaterdagmiddag zal de ploeg uit Manchester op bezoek gaan bij Blackburn Rovers om de vorm nog eens een extra stimulans te geven. De afgelopen vier uitwedstrijden werden gewonnen en zo lijken de kansen op grote prijzen steeds dichter bij te komen voor de mannen van Pellegrini. Blackburn is de volgende horde en volgens Unibet is City ruimschoots favoriet.

City begon 2014 zoals het 2013 eindigde; winnend. Op bezoek bij Swansea, op papier geen gemakkelijk  duel, werd er met 2-3 gewonnen. Het hart van de verdediging is weer intact met Kompany en Nastasic en de wedstrijd werd dan ook zeer gecontroleerd aangepakt. Bovendien was het meespelen van Alvaro Negredo niet eens nodig om de punten veilig te stellen.

De terugkeer van Sergio Aguero komt dan ook steeds dichterbij. Als één van de beste schutters in de competitie wordt hij zeker gemist, maar de punten blijven komen en daardoor is het gemis nog niet merkbaar bij de manschappen van Pellegrini.

Yaya Touré verkeert overigens wel in de vorm van zijn leven. Iedere wedstrijd is hij met zijn fysieke kracht en intercepties zeer belangrijk voor City, dat mede dankzij zijn geweldige vorm mee doet om de titel in de Premier League. Onder Arsenal staat het met één puntje achterstand.

Unibet keert iedere klant 1.28 keer de inzet uit, wanneer City met een directe overwinning doorbekert. Een gelijke stand na 90 minuten levert 5.30 keer de inzet op terwijl een stunt van Blackburn aan een hoge notering wordt gekoppeld.

De kansen zien er voor City dus goed uit. Blackburn is in principe niet de meest ingewikkelde tegenstander die City had kunnen treffen in het bekertoernooi. Wat dat betreft moet dit te doen zijn, als je kijkt naar de vorm, waarin The Citizens momenteel verkeren.

Toch is het zo, daags na de jaarwisseling, oppassen voor onderschatting. City heeft nog geen resultaat binnen en de komende maanden zullen loodzwaar zijn, omdat ook het tweeluik met FC Barcelona in de Champions League op het programma staat. Dit kan dus een goed begin zijn van een zware periode.

Voorbeschouwing: Lastige uitwedstrijd voor Manchester City tegen Newcastle United in FA Cup

Na de uitnederlaag bij Chelsea is het voor Manuel Pellegrini weer eens tijd om iets te bedenken. De uitduels in de Engelse competitie leiden nog niet tot veel punten. Woensdag treft City een sterke ploeg uit Engeland in de FA Cup: Newcastle United ontvangt de ploeg uit Manchester. Één ding lijkt zeker; een gemakkelijke wedstrijd wordt het niet zomaar.

Hoewel het een zeer moeilijke uitwedstrijd is, heeft Unibet The Citizens gebombardeerd tot absolute favoriet voor de zege. Opmerkelijk, want City won dit seizoen niet op bezoek bij Aston Villa, Cardiff, Stoke City en Chelsea. De enige uitzege werd geboekt bij West Ham. In de Champions League wonnen The Citizens overigens haar beide uitduels.

Statistieken lijken wel in het voordeel voor de ploeg van Pellegrini en dit heeft te maken met de eerdere onderlinge confrontatie tussen beide ploegen dit seizoen. City speelde de openingswedstrijd van de Premier League thuis tegen Newcastle en toen werd er met liefst 4-0 gewonnen. Voor een zege krijg je nu 1.72 keer je inzet, terwijl een overwinning van Newcastle United je 5.00 keer je inzet op kan leveren. Een gelijkspel (3.75) lijkt ook weinig kans te maken, al wordt het zeker niet uitgesloten.

Aan de kant van Newcastle ontbreken Coloccini, Ryan Taylor, Haidara en Steven Taylor vanwege blessures. City hoeft het alleen nog te stellen zonder Kompany en dit bleek dit weekend een gemist. Hoewel het veldspel van de ploeg uit Manchester er zeer degelijk uit zag, verloor het de wedstrijd in de slotfase door een defensieve miscommunicatie tussen Joe Hart en Matija Nastasić. Dat hakte erin.

De ploeg van Pellegrini kan nu echter wel bewijzen dat het veerkracht toont. Met een vrijwel fitte selectie reist het deze midweek af naar Newcastle om te trachten door te bekeren in het grootste bekertoernooi van het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar haalde City de finale, al verloor het destijds van Wigan Athletic, dat degradeerde maar door deze prestatie Europa in mocht. Wellicht kan zo een prestatie ook dit seizoen neergezet worden. Makkelijk zal deze ronde waarschijnlijk niet worden.

FA Cup finale 2013: Manchester City laat zich verrassen door Wigan

Manchester City heeft verrassend genoeg van Wigan Athletic de FA Cup finale verloren. Van te voren leek het dat het miljoenen team van Man City makkelijk zou winnen van degradatiekandidaat Wigan, maar City speelde een vrij kleurloze wedstrijd tegen een strijdend Wigan.

De twee teams leken, zeker in de eerste helft, erg aan elkaar gewaagd, waarbij zowel Man City als Wigan de nodige kansjes kregen. Wiggan middenvelder Callum McManaman kwam een paar keer in kansrijke positie, maar wist het nooit af te maken, en ook de voorhoede van City maakt niet echt indruk.

In de tweede helft leek het er op dat the Blues meer gas gingen geven, maar City speelde erge slordig. Toen City rechts back Pablo Zabaleta in de 84ste minuut van het veld werd gestuurd met een tweede rode kaart ging Wigan er hard tegenaan, maar na 90 minuten spelen was de stand nog steeds 0-0. Slechts 6 seconden in blessure tijd scoorde Ben Watson voor Wigan de 0-1.

Puur op basis van vechtlust, strijdvaardigheid en teamgeest kunnen we concluderen dat Wigan verdiend gewonnen heeft. Deze FA Cup is de eerste grote prijs voor Wigan Athletic, het team uit Wigan is nog nooit landskampioen geweest, en had tot vandaag nog nooit de beker gewonnen.

Nu is het tijd voor Manchester City om de wonden te likken, en zich af te vragen hoe het sterrenteam tegen een degradatie kandidaat kon verliezen.

Bekijk de highlights ►

Voorbeschouwing FA Cup Finale 2013: Man City – Wigan

Morgen neemt Manchester City het in de finale van de FA Cup op tegen Wigan Athletic. Op papier is het een gelopen race, en zou Manchester City de wedstrijd makkelijk moeten kunnen winnen. Manchester City is de huidige landskampioen van Engeland, terwijl Wigan dit jaar een degradatie kandidaat is. Het is dan ook een verrassing dat Wigan überhaupt in de finale staat.

Het seizoen van Wigan is wisselvallig, in het bekertoernooi doen ze het dus verrassend goed –alhoewel dit vooral komt omdat Wigan tegen mindere teams gespeeld heeft– maar in de competitie gaat het bar slecht. De vraag is nu natuurlijk of Wigan in de finale alles op alles gaat zetten om te winnen, of dat het zich spaart, zodat ze in de competitie meer krachten overhoudt om beter te kunnen vechten tegen degradatie uit de Premier League.

Eigenlijk zou een overwinning voor Man City geen probleem moeten zijn. Het grote gevaar voor Man City is natuurlijk wel dat ze de tegenstander onderschatten. Man City heeft ondanks dat het in de competitie best redelijk gaat dit seizoen al wat minder wedstrijden gespeeld, waarbij het zelfs laatste werd in de groepsfase van de Champions League.