Voorbeschouwing: Lastige uitwedstrijd voor Manchester City tegen Newcastle United in FA Cup

Na de uitnederlaag bij Chelsea is het voor Manuel Pellegrini weer eens tijd om iets te bedenken. De uitduels in de Engelse competitie leiden nog niet tot veel punten. Woensdag treft City een sterke ploeg uit Engeland in de FA Cup: Newcastle United ontvangt de ploeg uit Manchester. Één ding lijkt zeker; een gemakkelijke wedstrijd wordt het niet zomaar.

Hoewel het een zeer moeilijke uitwedstrijd is, heeft Unibet The Citizens gebombardeerd tot absolute favoriet voor de zege. Opmerkelijk, want City won dit seizoen niet op bezoek bij Aston Villa, Cardiff, Stoke City en Chelsea. De enige uitzege werd geboekt bij West Ham. In de Champions League wonnen The Citizens overigens haar beide uitduels.

Statistieken lijken wel in het voordeel voor de ploeg van Pellegrini en dit heeft te maken met de eerdere onderlinge confrontatie tussen beide ploegen dit seizoen. City speelde de openingswedstrijd van de Premier League thuis tegen Newcastle en toen werd er met liefst 4-0 gewonnen. Voor een zege krijg je nu 1.72 keer je inzet, terwijl een overwinning van Newcastle United je 5.00 keer je inzet op kan leveren. Een gelijkspel (3.75) lijkt ook weinig kans te maken, al wordt het zeker niet uitgesloten.

Aan de kant van Newcastle ontbreken Coloccini, Ryan Taylor, Haidara en Steven Taylor vanwege blessures. City hoeft het alleen nog te stellen zonder Kompany en dit bleek dit weekend een gemist. Hoewel het veldspel van de ploeg uit Manchester er zeer degelijk uit zag, verloor het de wedstrijd in de slotfase door een defensieve miscommunicatie tussen Joe Hart en Matija Nastasić. Dat hakte erin.

De ploeg van Pellegrini kan nu echter wel bewijzen dat het veerkracht toont. Met een vrijwel fitte selectie reist het deze midweek af naar Newcastle om te trachten door te bekeren in het grootste bekertoernooi van het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar haalde City de finale, al verloor het destijds van Wigan Athletic, dat degradeerde maar door deze prestatie Europa in mocht. Wellicht kan zo een prestatie ook dit seizoen neergezet worden. Makkelijk zal deze ronde waarschijnlijk niet worden.