Bevestigd: Nike nieuwe leverancier voetbalshirts Man City

Gisteravond heeft Manchester City FC in New York officieel bekend gemaakt wat we eerder deze week al melde: Nike zal de nieuwe leverancier worden van het outfit van the Blues. Naar verluid betaald Nike 72 miljoen om tot 2019 de kleding voor Manchester City te mogen leveren.

Het nieuwe shirt is uiteraard in dezelfde hemels blauwe kleur als altijd, maar in de details verschilt het nieuwe thuisshirt wel. Zo had het Umbro shirt van vorig seizoen nog een V-hals, en heeft het nieuwe Nike shirt een rond hals. Zowel de mouwen als de hals zullen een wit met donker blauwe randje hebben. Hoe het nieuwe uitshirt er uit zal gaan zien is nog niet bekend gemaakt.

Het shirt ziet er niet alleen iets anders uit, maar ook technische is het van een andere kwaliteit. Nike maakt bij het nieuwe voetbalshirt gebruik van de nieuwste technieken, waardoor het gemaakt kan worden van gerecycled kunststof, en waarbij het shirt slechts 150 gram weegt. Daarmee is het het lichtste Nike voetbalshirt ooit.

Man City zal het shirt voor het eerst dragen tijdens de twee oefen wedstrijden tegen Chelsea die deze week in Amerika worden gespeeld.

Het voordeel van de nieuwe deal voor fans is dat Nike voetbalshirts bij veel meer winkels beschikbaar zijn, waardoor het makkelijker wordt om Manchester City merchandise te kopen. Het is dan ook de verwachting dat er de komende jaren wereldwijd veel meer Man City merchandise verkocht zal worden dan in voorheen.