Voorbeschouwing: vriendschappelijke wedstrijden Man City – Chelsea

Manchester City is deze week in de VS om twee vriendschappelijke demonstratie wedstrijden te spelen tegen Chelsea. De wedstrijden zijn bedoeld om meer interesse vanuit de VS te krijgen voor voetbal en de twee clubs in het bijzonder. Meer fans in Amerika betekend natuurlijk meer merchandise dat verkocht kan worden, en het maakt de clubs interessanter voor sponsors.

De verwachting is niet dat het hele interesante wedstrijden worden, gezien het puur vriendschappelijk wedstrijden zijn. Juan Mata, middenvelder van Chelsea, heeft wel aangegeven dat ze de wedstrijd serieus nemen, en zullen strijden voor de over winning.

Vrijdagochtend (Nederlandse tijd) spelen de teams eerst een wedstrijd in St. Louis, en zaterdagavond spelen ze een wedstrijd in het Yankee stadium in New York City. De vriendschappelijk wedstrijd in St Louis is erg populair, de 46.000 beschikbare tickets waren binnen 20 minuten uitverkocht — een record voor een voetbal wedstrijd in Amerika. Voor de wedstrijd in New York zijn nog wel tickets beschikbaar.

De wedstrijden zijn voor 2 pond live te bekijken via de officiële website van MCFC, maar dit is alleen bedoelt voor mensen woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Maar als je gebruikt maakt van een Britse proxy kan je uiteraard ook gewoon online kijken.