City wint ook tweede VS oefenwedstrijd tegen Chelsea

Manchester City heeft ook de tweede oefenwedstrijd tegen Chelsea gewonnen. Waar het in de eerste oefenwedstrijd al een doelpuntenfestijn werd — er werden in totaal 7 doelpunten gescoord — werd dit aantal in het Yankee stadion in New York zelfs verbeterd: Er werden maar liefst 8 doelpunten gescoord.

City kwam al na 2 minuten spelen op voorsprong door een goal van Barry. Nasri maakte daar in de 26ste minuut 2-0 van. Chelsea leek nog terug te komen, toen Ramires in de 46ste minuut voor de 2-1 tekende. Milner zorgde er in de 55ste minuut voor dat City uitliep naar 3-1.

Daarna leek het nog dat Chelsea terug zou komen, toen Ramires in de 69ste minuut de 3-2 scoorde. Nasri was goed op dreef en scoorde nogmaals in de 73ste minuut. Ondanks dat het toen 4-2 stond bleef Chelsea vechten en maakte Mata nog in de 81ste minuut een goal. Uiteindelijk scoorde Dzeko in de 85ste minuut het laatste goal van de wedstrijd, waardoor de eindstand op 5-3 uit kwam.

Al met al kan gezegd worden dat City en Chelsea goede promotie hebben gemaakt in Amerika, door twee aantrekkelijke en doelpunt rijke oefenwedstrijden te spelen.

Bekijk de highlights ►

Manchester City wint eerste Amerikaanse oefenwedstrijd tegen Chelsea

In de voorbeschouwing gingen we er nog vanuit dat de naseizoen oefenwedstrijden in de VS wel eens heel saai zouden kunnen worden, maar niets is minder waar: Man City en Chelsea maakte er een waar spektakel van, en gaven een mooie show weg in een uitverkocht Busch Stadium in St Louis.

In het eerste uur speelde Manchester City zeer goed, maar kwam verassend met 0-3 achter door doelpunten van Demba Ba, Cesar Azpilicueta en de Braziliaan Oscar.

In het laatste half uur toonde the Blues veerkracht en gingen nog even vol aan, en scoorde maar liefst vier keer. Javi Garcia, Edin Dzeko (2x) en Micah Richards tekende voor de treffers, waardoor de eindstand op 4-3 voor Manchester City uit kwam.

Manchester City en Chelsea spelen morgenavond (Nederlandse tijd) nogmaals tegen elkaar, dan zullen ze acte de presence geven in het Yankee stadion.

Bekijk de highlights ►

Voorbeschouwing: vriendschappelijke wedstrijden Man City – Chelsea

Manchester City is deze week in de VS om twee vriendschappelijke demonstratie wedstrijden te spelen tegen Chelsea. De wedstrijden zijn bedoeld om meer interesse vanuit de VS te krijgen voor voetbal en de twee clubs in het bijzonder. Meer fans in Amerika betekend natuurlijk meer merchandise dat verkocht kan worden, en het maakt de clubs interessanter voor sponsors.

De verwachting is niet dat het hele interesante wedstrijden worden, gezien het puur vriendschappelijk wedstrijden zijn. Juan Mata, middenvelder van Chelsea, heeft wel aangegeven dat ze de wedstrijd serieus nemen, en zullen strijden voor de over winning.

Vrijdagochtend (Nederlandse tijd) spelen de teams eerst een wedstrijd in St. Louis, en zaterdagavond spelen ze een wedstrijd in het Yankee stadium in New York City. De vriendschappelijk wedstrijd in St Louis is erg populair, de 46.000 beschikbare tickets waren binnen 20 minuten uitverkocht — een record voor een voetbal wedstrijd in Amerika. Voor de wedstrijd in New York zijn nog wel tickets beschikbaar.

De wedstrijden zijn voor 2 pond live te bekijken via de officiële website van MCFC, maar dit is alleen bedoelt voor mensen woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Maar als je gebruikt maakt van een Britse proxy kan je uiteraard ook gewoon online kijken.