Sariano eist 5 prijzen in 5 jaar

Het afgelopen seizoen is voor Manchester City relatief slecht verlopen: tweede in de competitie, tweede in de beker en in de Champions League als laatste geëindigd in de pool. Waar veel teams voor zo’n resultaat zouden tekenen is het voor een club met zo’n mega-budget als Manchester City teleurstellend.

Club voorzitter Ferran Soriano heeft vandaag laten weten dat hij in de komende vijf jaar minimaal vijf prijzen eist. Het is niet zo dat hij elk jaar een prijs verwacht, maar een gemiddelde van 1 prijs per jaar is toch wel het minimum. Dus twee prijzen in het ene jaar, en geen prijs in het volgende jaar is voor hem ook goed.

Later zwakt Soriano zijn betoog enig sinds af “Als we volgend jaar tweede worden in de beker, tweede in de competitie en minimaal halve finale van de Champions League is het ook goed.”. Het zit Sariano vooral dwars dat Man City dit jaar niet door de groepsfase van de Champions League is gekomen.

Ook gaf hij in het interview aan dat hij Roberto Mancini ook had ontslagen als Man City dit jaar wel de beker had gewonnen. Sariano was van mening dat het voetbal onder Mancini niet meer evalueerde, en hij vind het maar niks dat Mancini openlijk zijn spelers afviel.

Het moge duidelijk zijn dat Sariano veel verwacht van de nieuwe coach. Er is nog steeds geen nieuwe coach aangesteld, maar de geruchten worden steeds sterker dat Manuel Pellegrini deze functie gaat vervullen.