Sariano eist 5 prijzen in 5 jaar

Het afgelopen seizoen is voor Manchester City relatief slecht verlopen: tweede in de competitie, tweede in de beker en in de Champions League als laatste geëindigd in de pool. Waar veel teams voor zo’n resultaat zouden tekenen is het voor een club met zo’n mega-budget als Manchester City teleurstellend.

Club voorzitter Ferran Soriano heeft vandaag laten weten dat hij in de komende vijf jaar minimaal vijf prijzen eist. Het is niet zo dat hij elk jaar een prijs verwacht, maar een gemiddelde van 1 prijs per jaar is toch wel het minimum. Dus twee prijzen in het ene jaar, en geen prijs in het volgende jaar is voor hem ook goed.

Later zwakt Soriano zijn betoog enig sinds af “Als we volgend jaar tweede worden in de beker, tweede in de competitie en minimaal halve finale van de Champions League is het ook goed.”. Het zit Sariano vooral dwars dat Man City dit jaar niet door de groepsfase van de Champions League is gekomen.

Ook gaf hij in het interview aan dat hij Roberto Mancini ook had ontslagen als Man City dit jaar wel de beker had gewonnen. Sariano was van mening dat het voetbal onder Mancini niet meer evalueerde, en hij vind het maar niks dat Mancini openlijk zijn spelers afviel.

Het moge duidelijk zijn dat Sariano veel verwacht van de nieuwe coach. Er is nog steeds geen nieuwe coach aangesteld, maar de geruchten worden steeds sterker dat Manuel Pellegrini deze functie gaat vervullen.

Mancini ontslagen bij Manchester City

Ondanks een tweede plek in de competitie wordt dit seizoen door Manchester City toch gezien als een teleurstelling, en daarom is coach Roberto Mancini de laan uitgestuurd. Naar verluidt krijgt Mancini £30 miljoen mee, omdat hij nog een contract had voor meerdere seizoenen.

Mancini loodste Manchester City in 2011 nog naar de FA-cup, en werd landskampioen van het seizoen 2011/12, en aan het begin van dit seizoen werd nog de FA Community Shield (de Engelse supercup) gewonnen. Des ondanks werd een vroege uitschakeling in de Champions League en het verliezen van de FA Cup-finale hem erg kwalijk genomen.

Met nog twee wedstrijden te gaan in de Premier League zal assistent-trainer Brian Kidd tijdelijk gepromoveerd worden tot  interim-trainer. Kidd zal deze rol ook vervullen tijdens de vriendschappelijke wedstrijden die de Blues aan het einde van het seizoen nog gaan spelen in de VS. Over een definitieve opvolger van Mancini is officieel nog niks bekend, maar volgens de geruchtenmolen is Manuel Pellegrini — nu coach bij Málaga CF — de gedroomde opvolger.