FA Cup finale 2013: Manchester City laat zich verrassen door Wigan

Manchester City heeft verrassend genoeg van Wigan Athletic de FA Cup finale verloren. Van te voren leek het dat het miljoenen team van Man City makkelijk zou winnen van degradatiekandidaat Wigan, maar City speelde een vrij kleurloze wedstrijd tegen een strijdend Wigan.

De twee teams leken, zeker in de eerste helft, erg aan elkaar gewaagd, waarbij zowel Man City als Wigan de nodige kansjes kregen. Wiggan middenvelder Callum McManaman kwam een paar keer in kansrijke positie, maar wist het nooit af te maken, en ook de voorhoede van City maakt niet echt indruk.

In de tweede helft leek het er op dat the Blues meer gas gingen geven, maar City speelde erge slordig. Toen City rechts back Pablo Zabaleta in de 84ste minuut van het veld werd gestuurd met een tweede rode kaart ging Wigan er hard tegenaan, maar na 90 minuten spelen was de stand nog steeds 0-0. Slechts 6 seconden in blessure tijd scoorde Ben Watson voor Wigan de 0-1.

Puur op basis van vechtlust, strijdvaardigheid en teamgeest kunnen we concluderen dat Wigan verdiend gewonnen heeft. Deze FA Cup is de eerste grote prijs voor Wigan Athletic, het team uit Wigan is nog nooit landskampioen geweest, en had tot vandaag nog nooit de beker gewonnen.

Nu is het tijd voor Manchester City om de wonden te likken, en zich af te vragen hoe het sterrenteam tegen een degradatie kandidaat kon verliezen.

Bekijk hieronder op YouTube een korte samenvatting van de 2013 FA cup finale.